Förundersökningspodden - Först med aktuella rättsfall

Förundersökningspodden läser, granskar och diskuterar förundersökningsprotokoll i aktuella rättsfall i Sverige.
Stötta oss gärna på patreon: www.patreon.com/fupodden
Eller följ oss på sociala medier!
Facebook: https://www.facebook.com/fuppodden Instagram: https://www.instagram.com/fuppodden/ För kontakt och förfrågningar: fuppodden@gmail.com

Så gick det sen - Kirunamordet, Vansinnesfärden i Borlänge och Mordet på Tommie Lindh

January 10th, 2021

Förundersökningspodden går igenom domarna i tre uppmärksammade fall som vi tidigare har sänt avsnitt om.

Nyårsspecial med Fupodden

December 31st, 2020

Förundersökningspodden önskar alla ett gott nytt år med ett specialavsnitt där vi svarar på en del frågor från lyssnare, blickar tillbaka på året som gått och ser fram mot 2021.

 

Musik i avsnittet:

ABBA - Happy New Year. 

Ekofascism, terrorism och en nedbränd minkfarm

December 29th, 2020

I ett fascinerande förundersökning ledd av Säpo får vi här veta mer om vad ekofascism är, när två unga män med högerextrema åsikter misstänks ha bränt ned en minkfarm i Sölvesborg.

Ett brott som inte syns

December 13th, 2020

Förundersökningspodden tittar närmare på en av de nära 30 000 kvinnomisshandlar som anmäls under ett normalt år i Sverige. Ett fall som ingen skriver stora rubriker om förrän det är för sent.

Skräcknatten på Solna kyrkogård

December 3rd, 2020

Två 16-åriga pojkar är på väg hem när de kidnappas av två män som under nio timmar håller dem fångna på en kyrkogård och torterar dem i jakt på pengar.

Så gick det sen - Dubbelmordet i Linköping, Kastbergamordet och Tortyrmordet i Ånge

November 28th, 2020

Domar har fallit i flera fall som Förundersökningspodden tagit upp. Här går vi igenom ytterligare tre och diskuterar de tidigare avsnitten om respektive fall.

Bussmordet i Kiruna

November 22nd, 2020

20-åriga Reza jagas från sin arbetsplats till en buss där han brutalt huggs ihjäl med 99 knivhugg. I förundersökningen får vi veta varför en pappa och hans två söner bestämde sig för att attackera honom.

Mordet på Tommie Lindh

October 8th, 2020

Tommie Lindh mördas i sitt hem och genast sätter politiska grupperingar igång för att dra nytta av dödsfallet. Vi reder ut vad som hände, varför det hände och redogör för den fruktansvärda morgonen den 10 maj.

Skövdepedofilen

September 30th, 2020

Polisens insatsstyrka slår till hemma hos en 30-årig man efter misstankar om barnpornografibrott. När polisen går igenom mannens telefon inser man snabbt att härvan är betydligt större än någon först kunde ana.

Vansinnesfärden i Borlänge

September 23rd, 2020

Den 24 juli kör en taxi rakt in på en gågata och mejar ner fem personer. Det visar sig att föraren är misstänkt för ett grovt brott, och en av personerna som körs på är anhörig till brottsoffret.

Play this podcast on Podbean App